dinsdag 3 februari 2015

Aanraders

Voorheen heb ik zelden tijd genomen om andere blogs uitvoerig te lezen. Terwijl er toch ontzettend veel leuke bloggers en schrijvers zijn. Onderstaand deel ik een paar bekende en ook minder bekende favorieten die de laatste tijd in elk geval mijn aandacht wisten te trekken.

Zusjelief
Natuurlijk kan ik er niet onderuit om eerst zusjelief haar Foodie Fans even in het zonnetje te zetten. Pastinaak-patat en venkelsoep is persoonlijk niet aan mij besteed, maar als biologisch eten hoog bij je in het vaandel staat moet dit blog echt in je bloglijst komen te staan.

Blogtips
Blogtips zijn altijd welkom en de keuze is reuze als het gaat om blogs die bestaan om je tips te geven bij het bloggen. Ik ben nog een beetje zoekende op dit gebied. Op dit moment scoren Blogtrommel en Blogaholic voor mij hoog. 

Dagelijkse kost
Ook op Eljadaae zijn regelmatig blogtips te vinden, maar ook haar dagelijkse verhalen over meegemaakte gebeurtenissen zijn voor mij boeiend genoeg om dagelijks haar blog te checken op nieuwe posts. Ze schreef ook het boek Bloggen als een pro. Een aanrader als je bloggen leuk vindt.

Maar het is wat incestueus om mijn eigen blog in dit overzicht te vermelden. Potjandosie, nu is het toch gebeurd!

Recent ontdekte ik Dinastie (leuke en grappige schrijfstijl) en Images and Words met mooie verhalen. De Foto Columnist schrijft aan de hand van zelfgemaakte foto's columns. De ene keer wat leuker als de andere keer, maar iedere keer weer de moeite waard. Meester Bart is een begrip in Nederland. De leraar uit de Bijlmer verzamelt op zijn blog vooral uitspraken van zijn eigen leerlingen. Doorgaans zijn deze erg grappig.

Mijn favoriet
Begrijp mij niet verkeerd. De uitgekozen blogs zijn welhaast willekeurig uitgekozen omdat ik er toevallig op terecht kwam. Over een maand kan het lijstje er totaal anders uit zien. Wie er dan met zekerheid nog wel vermeld gaat worden is Rick Evers. Wekelijks brengt Stukkie Lezen mij aan het lachen en het is jammer dat hij maar eens per week wat plaatst. 

Ikzelf ook natuurlijk
Overigens is op Blogtrommel Startsuper een groots overzicht van vele blogs. Ik was verbaasd dat ik er zelf ook tussen stond. Toen ik mijn eigen blog aanklikte was mijn eerste reactie: Hé, deze is leuk. Maar het is wat incestueus om mijn eigen blog in dit overzicht te vermelden. Potjandosie, nu is het toch gebeurd!

Tot slot werd ik vorige week verrast door een aanvraag van een linkruil. Echter vond ik Koop-condooms.nl toch niet echt bij mijn doelgroep passen. Aangezien ik maar zelden* een aanvraag voor een linkruil krijg toch een kleine vermelding. Zo ben ik dan ook wel weer.

Tips? Graag!
En nu ben ik uiteraard wel heel benieuwd of er mensen zijn die vinden dat ze vergeten zijn in dit overzicht. Of die mij kunnen vertellen waar ik even leuke, of nog leukere blogs dan bovenstaande kan vinden. Tips zijn dus van harte welkom.

*Dit is inderdaad een open sollicitatie naar een linkruil.


Lees ook:
Blogverslaving
Over reacties en vind ik leuks
Artiestennamen

2 opmerkingen:

Sharp Ben zei

Hé, leuk dat je mijn blog even vernoemt!

Hendrie zei

Graag gedaan. Je blog laat me ook geen keus (-;