dinsdag 20 januari 2015

Over reacties en vind-ik-leuk's

Enkele weken of misschien al wel maanden geleden vroeg iemand mij: 'Hé, die blog van jou staat een beetje stil, he'. Ik kon niet anders als bevestigen dat dit klopte. Sinds de WK-Koortsquiz en de Tourpoule was de klad er wel een heel klein beetje in gekomen.

Eigenlijk zonde, was ik zelf van mening. De rest van de aanwezigen was dat met mij eens. Al moet ik toegeven dat het gezelschap er ook wel naar was.

Bloggen, of eigenlijk schrijven, is een hobby voor mij. Een hobby die zelfs nog moeilijk te combineren is met een drukke (kantoor)baan als je ook nog eens wat anders wil doen als binnen voor de computer zitten. Sporten of bier drinken bij vrienden bijvoorbeeld.

Stiekem spiek ik nu af en toe bij de ervaren, hardwerkende, way-of-life bloggers. Doe soms zelfs mee aan Blogpraat, terwijl dat tijdens VI is!

Stel je zou je wat meer verdiepen in het bloggen dan constateer je vrij snel dat bloggen voor enkelen eerder een manier van leven is. Enkele succesvolle bloggers hebben zelfs hun baan op gezegd en zijn fulltimebloggers geworden. De mazzelaars! En ze hebben lef natuurlijk.

Online staan vele succesverhalen net als in de verschillende tijdschriften en boeken over bloggen. Allemaal hebben ze één ding gemeen. Namelijk dat goed bloggen best hard werken is. Zoals het eigenlijk met alles is wat je goed wil doen.

Inmiddels heb ik de pen weer een klein beetje opgepakt. Als je bezig bent is het voor je het weet weer een grote verslaving. Vooral als je ook nog eens veel vind-ik-leuks krijgt of als je artikel een bron is voor reacties en discussies.

Stiekem spiek ik nu af en toe bij de ervaren, hardwerkende, way-of-life bloggers. Doe soms zelfs mee aan Blogpraat, terwijl dat tijdens VI is! Geen zorgen, ik blijf gewoon mijn baantje houden. Leven van een hobbyblog is schier onmogelijk (Een paar tientjes in 3 jaar) en dat moet ook niet je drijfveer zijn. Liever hoop ik de komende tijd weer op veel reacties en vind-ik-leuks. Maar dan moet de lezer het natuurlijk wel leuk vinden.

Alhoewel je mij echt niet zou horen als het geld opeens met bakken binnen stroomt, hoor. Kan ik wat meer sporten. Of bier drinken bij vrienden.


Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen: