zondag 7 juli 2013

Color Run: De kleurrijke start van de Zwolse zomer

De meeste mensen prefereren met dit warme weer de genoegdoening van barbecuevlees, het frisse van een biertje op het terras of de weldaad van zonnestralen op een handdoekje op het strand. Maar als je toch ingeschreven bent voor een kleurrijke tocht door de binnenstad kun je er maar beter het beste van maken. 

Wat heet het beste van maken? Een week eerder nog oogden de Zwolse straten grauw en grijs van de regen. En dat is toch zeker geen prachtig decor voor een evenement genaamd 'Color Run'. Al zou je ook kunnen zeggen dat de 'Color' dan nog beter eruit springt. Maar toch, nu we eindelijk mogen genieten van de temperaturen en weerssituaties die we normaliter van een zomer mogen verwachten, is dat natuurlijk een veel vrolijker aangezicht. Vijf kilometer leg je dan toch liever af in de zon als in de regen.

In een opperbeste sfeer vertrokken de naar verluidt 10.000 deelnemers in witte shirts vanaf het Weezenlandenpark. De een had de dresscode nog leuker opgepimpt als de ander. Apenkoppen, clownspruiken en andere uitdossingen waren eerder regel als uitzondering en maakte de lopers tot een nog meer unieke bezienswaardigheid. De één kwam al naar twintig minuten over de streep, de ander deed er een uur over, maar allemaal hadden ze één ding gemeen. De witte shirts waren onderweg veranderd in kleurrijke schilderijen. Een lust voor het oog voor de enthousiaste toeschouwers die in de brandende zon de deelnemers toejuichten.

10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 en los. De DJ zette een opzwepend nummer op toen de deelnemers hun zakjes met poeder tegelijk de lucht in gooiden (Zie foto boven). Een prachtig effect en het absolute hoogtepunt van de dag was het gevolg. De lucht veranderde heel even in een ware zee met alle kleuren van de regenboog met daaronder een dansende menigte mensen. De Color Run in Zwolle is geslaagd en was zeker geen grijze muis!

De zomer in Nederland, en dus ook in Zwolle, liet even op zich wachten, maar is dit weekend kleurrijk van start gegaan in het Weezenlandenpark.


Natuurlijk bekende Gerdie ook weer kleur en
was ze ook weer van de partij. De vijf kilometer
legde ze met verve had en uiteraard had Gerdie na
afloop niet alleen kleur op haar gezicht!


Geen opmerkingen: