maandag 31 december 2012

2012: Ezrah, Sporttoernooien en spijkers gooien

Nog enkele uren en dan zullen we de laatste seconden van 2012 weer luidkeels uitgeleide doen. Wederom weer een jaar met voor de één een lach en voor de ander een traan. Hopelijk willen de meeste lezers 2012 niet snel vergeten, maar anders wacht er in 2013 allicht weer een nieuwe start. Weer een jaar voorbij gevlogen met vele gebeurtenissen. 

Zelfs dit vrouwelijk schoon kreeg
dat kleine blonde hondje niet van
plek 1 af. Ondanks de verdiende
gouden plak
Hiernaast op dit blog kan men onder het kopje 'populaire berichten' zien welke berichten de laatste 20 dagen veelvuldig bekeken zijn. Op zich is dit niet zo spannend, meestal is deze top vijf gevuld met de laatst gepubliceerde artikelen. Tot op 15 januari, en dus het begin van het jaar wat we gaan afsluiten over enkele ogenblikken, er een artikel geplaatst werd over Ezrah. De 14-jarige labrador van mijn ouders die 2012 nog ternauwernood haalde, maar op 14 januari een geslaagde auditie deed voor de nieuwste productie van 'Ook honden gaan naar de hemel'.

Een dag later was ik wat vroeger wakker en schreef ik een verhaaltje over het eenvoudige leventje wat Ezrah had. Ik plaatste het en meestal volgen er naar plaatsing dan een aantal 'Vind ik leuk's en staat zo'n verhaaltje heel even met stip op één op het matig bezochte Hendrie Writes.....

Bij dit verhaal liep het een tikje anders. Wie nu kijkt zal zien dat het verhaal 'Het engeltje van Ezrah is uitgeput' nog altijd het best bezochte verhaaltje is van het blog. En dat is het hele jaar al het geval. Zoals menig kunstenaar en menig artiest pas interessant wordt na het uitblazen van het laatste zuchtje adem, zo mocht Ezrah ook nog even populair blijven. En dat is best bijzonder te noemen.


De tijd gered in Hattime
Vorig jaar schreef ik op dezelfde datum dat we naar het 'overgangsjaar' 2011 eindelijk weer naar een jaar met de grote toernooien konden gaan uitkijken. En wat voor een toernooien. Het begon natuurlijk met het 7-tegen-7 schipperstoernooi in Rotterdam. Zwolle wist een eerste plaats te behalen. Helaas zat er ook een laatste plaats bij en wel voor het bij elkaar geraapte sterrenteam waarin ik mij opwachting mocht maken. Daarna schoten we in de EK-Modus. Een heuse EK-Koortsquiz wist Ezrah niet van de eerste plaats te verdrijven. Dat het desastreus verlopen EK met een dramatisch Nederlands Elftal hier niet in slaagde was minder verrassend. Toen probeerde ik het met de Spijkergooier op het parcour Limoux - Foix tijdens de Tour de France. Oké, het verhaal sloeg aan, bereikt naar verluidt zelfs de inbox van niemand minder dan Danny Nelissen, maar het brandende kaarsje bleef fier op nummertje één staan. De serie Duimen voor Goud in Londen is een laatste serieuze poging, maar ook dit daverende sportieve geweld is niet voldoende om de felbegeerde eerste plaats van Ezrah af te pakken. 

De echte waarheid is dat er een passage in staat die zoekmachines als Google blijkbaar erg interessant vinden en daarom wordt dit verhaal nog veel gevonden en wordt er blijkbaar ook op geklikt (en, zij het vluchtig, gelezen getuige de 1:38 die de gemiddelde bezoeker blijft hangen). Maar desondanks was het symbolisch gezien wel mooi dat het beestje zo prominent op het internet bleef en waarschijnlijk ook blijft staan.

Weer het geluk dat we twee
mooie grote steden mochten
bezoeken. De Eiffeltoren en
een typisch Lissabons trammetje
2012. Minuten tikken weg, flesjes bier sissen open, vuurpijlen exploderen op meters hoogte en oliebollen liggen bestrooid te wachten om te verdwijnen als sneeuw voor de zon. In rap tempo lees ik bovenstaand nog eens door. Weer veel gebeurd constateer ik. En wat ging ook het jaar 2012 weer snel voorbij Het jaar van de mislukte grote toernooien blijkbaar. Het jaar dat in Hattime de tijd ternauwernood gered werd met hulp van niemand minder dan Wouter Vink. Maar ook het jaar van een leuk weekend Parijs en een prachtige week aan de kust van Lissabon. Het jaar van een nieuwe baan en een getrouwde broer.

Jep. 2012. Het jaar dat de wereld verg...... Heej!! We zijn er nog. De wereld bestaat nog. Knal maar open die fles! Sla het vat maar aan! 2013! We komen eraan!

Geen opmerkingen: