zondag 2 september 2012

Eredivisie Rebus: Speelronde 4

Ook dit weekend grossierde de Eredivisie weer in spektakel. ADO en Groningen trapten vrijdagavond af en de Noordelingen wonnen voor het eerst een duel dit seizoen. Zaterdagavond waren de 'kleintjes' aan de beurt. RKC blijft net als vorig seizoen knap punten pakken, FC Zwolle liet zien dat het nog moet werken aan ervaring en slimheid, Roda JC klopte Willem II en NAC en Utrecht bleven in balans. De mooie affiches waren voor de zondag. Vitesse won thuis van Feyenoord. FC Twente stal een overwinning tegen VVV Venlo en behoudt de ongeslagen status. PSV legde AZ met liefst 5-1 over de knie. Het spektakelstuk werd voor het laatst bewaard. SC Heerenveen en Ajax speelden in een wedstrijd waar werkelijk waar alles in zat 2-2 gelijk. Verdient de vierde speelronde van de Eredivisie een rebus? Jazeker.

Rebus
Vraag 1: De eerste letter van de voornaam van de speler die deze speelronde voor de vierde achtereenvolgende keer een gele kaart kreeg
Vraag 2: De vierde letter van de achternaam van de speler die deze speelronde door doelman Ter Wielen getorpedeerd werd wat resulteerde in een strafschop
Vraag 3: De tweede letter van de voornaam van de scheidsrechter die deze speelronde de eerste rode kaart gaf
Vraag 4: De eerste letter van de achternaam van de enige basisspeler dit weekend bij FC Twente die uit de eigen jeugd komt
Vraag 5: De tweede letter van de voornaam van de speler die deze week bij SC Heerenveen debuteerde en in het verleden voor Ajax speelde
Vraag 6: De vierde letter van de achternaam van de speler die deze speelronde zijn rentree maakte bij Vitesse.
Vraag 7: De tweede letter van de achternaam van de enige Finse speler die deze speelronde het net wist te vinden.

Het antwoord van vorige week was: Koeman (geraden door Danny Dijkema)

Bonusvraag
Vrijdagavond ontmoeten Nederland en Turkije elkaar in de Amsterdam Arena. Acht keer eerder speelden de Nederlanders en de Turken tegen elkaar. Drie keer won Oranje, drie keer wonnen ook de Turken en twee keer bleef het duel onbeslist. Bij vijf van de acht duels was Frank de Boer aanwezig. Hij speelde namens Nederland het vaakst mee tegen Turkije. Welke speler speelde namens de Turken het vaakst mee tegen Nederland?

Het antwoord van vorige week was: AC Milan (Geraden door Leander van Ijk)

Voorspelling
Volgende week is er een interlandronde, maar een week later kunnen we ons op gaan maken voor speelronde vijf van de Eredivisie. Het mooiste affiche is dan FC Utrecht - PSV. Hoe gaan de Domstedelingen en de Lichtstedelingen het er samen vanaf brengen?

PSV verpulverde AZ dit weekend met 5-1. Jacob, Leander en Danny voorspelden allemaal de winnaar goed, maar niemand had de uitslag goed geraden. Desondanks voor alledrie 1 punt.

Uitleg:
Elke speelronde is de rebus opgebouwd uit drie elementen:
- Element 1: De rebus. Na het beantwoorden van enkele vragen verdient u enkele letters. Met deze letters kunt u een naam vormen van een grote speler uit de historie van de Eredivisie. Stuurt u deze als eerste in dan krijgt u hiervoor één punt.
- Element 2: De bonusvraag. Elke week valt er een punt te verdienen na het beantwoorden van de bonusvraag. Stuurt u het goede antwoord als eerste in, dan krijgt u wederom een punt.
- Element 3: De voorspelling. Voorspel de uitslag van de belangrijkste wedstrijd die voor de volgende speelronde op het programma staat. De winnaar, of een gelijkspel, goed hebben levert 1 punt op. De uitslag goed hebben levert een extra punt op. In totaal vallen er dus twee punten te verdienen. Voor iedereen, je hoeft hier natuurlijk niet de eerste te zijn.
- Alleen antwoorden ingestuurd onder aan dit bericht doen mee voor de punten (Druk op 'opmerkingen'). Mailen naar hendriekiers1@hotmail.com kan ook.

6 opmerkingen:

jacob stenekes zei

Rebus Boskamp

leander zei

bonus vraag: ik denk Hakan Şükür

leander zei

utrecht - psv 0-2

jacob stenekes zei

Bonus. Keeper Rustu

jacob stenekes zei

Utrecht-psv 0-3

Hendrie zei

Puntje voor Japie (Boskamp), puntje voor Leander (Sukur, 5 wedstrijden)