maandag 27 augustus 2012

Eredivisie Rebus: Speelronde 3

Nog altijd FC Twente aan kop. Dat is de eerste vaststelling na afloop van speelronde 3 in de Eredivisie. Direct gevolgd door Ajax, die de doelpuntenmachine op gang lijkt te hebben na opnieuw een grote overwinning, deze keer tegen NAC Breda. Vitesse, RKC en Feyenoord blijven ook in het spoor van Twente na overwinningen op respectievelijk Willem II, Roda JC en Heracles Almelo. PSV won in Groningen en de topper van de week tussen AZ en SC Heerenveen eindigde in een schamele 0-0. Nadat alle negen duels weer gespeeld zijn kunnen we ons opmaken voor de Eredivisie Rebus van Speelronde 3.

Rebus
Vraag 1: De tweede letter van de voornaam van de speler die deze speelronde Sekou Cissé een penalty zag nemen, terwijl deze speler hem volgens de afspraken zou moeten nemen.
Vraag 2: De laatste letter van de achternaam van de enige buitenlandse hoofdtrainer in de Eredivisie dit seizoen
Vraag 3: De eerste letter van de naam van de club die deze speelronde vier spelers met vier verschillende nationaliteiten liet scoren.
Vraag 4: De laatste letter van de voornaam van de speler die samen met Darryl Lachman de meeste gele kaarten heeft gepakt van de Eredivisie in deze jaargang tot nu toe
Vraag 5: Vierde letter van de achternaam van de keeper die afgelopen weekend op doel stond bij de club die tot dusver de meeste tegendoelpunten van de competitie heeft moeten incasseren
Vraag 6: De eerste letter van de voornaam van de trainer die het elftal traint dat afgelopen zondag als enige uitploeg niet wist te winnen.

Het antwoord van vorige week was: Romario (Geraden door Jacob Stenekes)

Bonusvraag
Aanstaande donderdag zit Ajax weer in de koker voor de loting van de Champions League. Ajax kent een rijke historie op het hoogste Europese podium. Vele successen werden geboekt en grootse spelers schitterden in het Ajaxshirt op het kampioenenbal. Jari Litmanen scoorde in de Champions League (Dus sinds de invoering in 1992) het vaakst voor Ajax. Tegen welke club maakte de Finse publiekslieveling zijn eerste Champions League-doelpunt voor de Amsterdammers?

Het antwoord van vorige week was: Jonathan Reis (Geraden door Danny Dijkema)

Voorspelling
Volgende speelronde mogen we genieten van meerdere leuke affiches, maar het duel tussen PSV en AZ springt eruit. Welke uitslag gaan wij boven in het tv-scherm zien als de scheidsrechter voor het laatst fluit?

AZ en SC Heerenveen wisten niet te scoren en speelden dus 0-0 (Geen winnaars)

Uitleg:
Elke speelronde is de rebus opgebouwd uit drie elementen:
- Element 1: De rebus. Na het beantwoorden van enkele vragen verdient u enkele letters. Met deze letters kunt u een naam vormen van een grote speler uit de historie van de Eredivisie. Stuurt u deze als eerste in dan krijgt u hiervoor één punt.
- Element 2: De bonusvraag. Elke week valt er een punt te verdienen na het beantwoorden van de bonusvraag. Stuurt u het goede antwoord als eerste in, dan krijgt u wederom een punt.
- Element 3: De voorspelling. Voorspel de uitslag van de belangrijkste wedstrijd die voor de volgende speelronde op het programma staat. De winnaar, of een gelijkspel, goed hebben levert 1 punt op. De uitslag goed hebben levert een extra punt op. In totaal vallen er dus twee punten te verdienen. Voor iedereen, je hoeft hier natuurlijk niet de eerste te zijn.
- Alleen antwoorden ingestuurd onder aan dit bericht doen mee voor de punten (Druk op 'opmerkingen'. Mailen naar hendriekiers1@hotmail.com kan ook.

9 opmerkingen:

Hendrie zei

De rebus is geraden door Danny Dijkema!

leander zei

bonus vraag: AC Milaan

leander zei

voorspelling PSV -AZ 2-0

Hendrie zei

Leander heeft de bonusvraag geraden. Puntje voor Leander!

Jacob Stenekes zei

PSV-AZ 3-1

Jacob Stenekes zei

rebus Koeman

Hendrie zei

Jammer Japie. Te laat......

Japie zei

Heb geen antwoord gezien ?!

Hendrie zei

Klopt. Danny heeft gemaild. Zoals hierboven staat (-;