zondag 19 augustus 2012

Eredivisie Rebus: Speelronde 2


Na 2 speelronden is er nog slechts één team over zonder puntenverlies. FC Twente won ook zijn zijn tweede duel van dit seizoen. Echter niet zo spectaculair als vorige week, maar met een bescheiden 0-1. Voor het spektakel moest men men dit weekend in Eindhoven zijn, waar PSV tegenstander Roda JC afdroogde met 5-0, of in Nijmegen, waar thuisploeg NEC met 1-6 op de broek kreeg van Ajax. Verder sleepte Heerenveen een punt weg in De Kuip, ontsnapte Vitesse tegen PEC Zwolle en won AZ van Heracles. Genoeg stof dus voor de Eredivisie Rebus van Speelronde 2.

Rebus:
Vraag 1: De derde letter van de achternaam van de speler die dit weekend samen met Lasse Schöne de meeste assists gaf van de speelronde
Vraag 2: De tweede letter van de voornaam van de nummer 1 op de topscorerlijst van de Eredivisie na deze speelronde
Vraag 3: De laatste letter van de achternaam van de debuterende speler bij NAC Breda deze speelronde
Vraag 4: De tweede letter van de voornaam van de speler die aan het eind van het duel een strafschop miste tijdens het duel tussen PEC Zwolle en Vitesse
Vraag 5: Eerste letter van de achternaam van de speler die dit weekend door Björn Kuipers van het veld werd gestuurd
Vraag 6: De vierde letter van de achternaam van de keeper die dit weekend de meeste tegengoals kreeg te verwerken
Vraag 7: De eerste letter van de club die na de tweede speelronde op plek 18 staat

Het antwoord van vorige week was: Kiprich (Geraden door Jacob Stenekes)

Bonusvraag:
Feyenoord speelt donderdag tegen Sparta Praag in de voorronde van de Europa League. Negen keer speelden de Tsjechen een officiële wedstrijd in een Europese competitie tegen een Nederlandse club. Één speler presteerde het om namens een Nederlandse club in totaal drie keer te scoren tegen Sparta Praag. Wie was deze speler?

Het antwoord van vorige week was: Beb Bakhuis (Geraden door Leander van Eijk)

Voorspelling
Zondag 26 augustus om half 1 staan AZ en SC Heerenveen tegenover elkaar in Alkmaar. Welke stand staat komt er op het scorebord te staan aan het eind van dit duel?

Feyenoord en SC Heerenveen eindigde deze week in 1-1 (Geen winnaars)

Uitleg:
Elke speelronde is de rebus opgebouwd uit drie elementen:
- Element 1: De rebus. Na het beantwoorden van enkele vragen verdient u enkele letters. Met deze letters kunt u een naam vormen van een grote speler uit de historie van de Eredivisie. Stuurt u deze als eerste in dan krijgt u hiervoor één punt.
- Element 2: De bonusvraag. Elke week valt er een punt te verdienen na het beantwoorden van de bonusvraag. Stuurt u het goede antwoord als eerste in, dan krijgt u wederom een punt.
- Element 3: De voorspelling. Voorspel de uitslag van de belangrijkste wedstrijd die voor de volgende speelronde op het programma staat. De winnaar, of een gelijkspel, goed hebben levert 1 punt op. De uitslag goed hebben levert een extra punt op. In totaal vallen er dus twee punten te verdienen. Voor iedereen, je hoeft hier natuurlijk niet de eerste te zijn.
- Alleen antwoorden ingestuurd onder aan dit bericht doen mee voor de punten (Druk op 'opmerkingen'. Mailen naar hendriekiers1@hotmail.com kan ook.


9 opmerkingen:

Hendrie zei

Bonusvraag is inmiddels geraden door Danny Dijkema. Antwoord was Jonathan Reis!

jacob stenekes zei

Litmanen

Hendrie zei

Nope... Hebben we ook al gehad. (-;

jacob stenekes zei

Romario

Hendrie zei

En ook een punt voor Japie......

jacob stenekes zei

3-1 az

Leander zei

Zeg meneer Kiers.. beetje jammer dat je men achternaam nog niet fatsoenlijk kan schrijven..

Leander zei

ennuhh 2-0 Az

Hendrie zei

Staat genoteerd. En zo beter? (-;