zondag 12 augustus 2012

Eredivisie Rebus: Speelronde 1

De kop is eraf! Speelronde 1 van de Eredivisie jaargang 2012/2013 zit er weer op. De eerste koploper na een volledige speelronde heet FC Twente. De Tukkers wonnen met 4-1 van FC Groningen. Ajax stelde ternauwernood een punt veilig in de eigen Amsterdam Arena, waar AZ op bezoek kwam en PSV had een pijnlijk valse start in Waalwijk. Feyenoord deed wel wat het moest doen en won met 1-0 van Utrecht, Marco van Basten heeft nog werk aan de winkel na een thuisnederlaag met zijn SC Heerenveen tegen NEC en FC Zwolle verraste vriend en vijand met een punt in Kerkrade. Een aardige start dus van de Eredivisie. Hieronder kunt u meedoen aan de Eredivisie Rebus van speelronde 1.

Rebus:
Vraag 1: De tweede letter van de voornaam van de speler die verantwoordelijk was voor het eerste eigen doelpunt van dit seizoen in de Eredivisie
Vraag 2: De vierde letter van de achternaam van de speler die de eerste assist gaf van dit seizoen in de Eredivisie
Vraag 3: De vijfde letter van de achternaam trainer van de club die de grootste nederlaag van deze speelronde leed
Vraag 4: De laatste letter van de achternaam van de speler die deze speelronde twee assists gaf en ook nog eens twee doelpunten scoorde
Vraag 5: De derde letter van de achternaam van de speler die deze speelronde een assist gaf in De Galgenwaard
Vraag 6: De derde letter van de achternaam van de speler die deze speelronde zijn competitiedebuut maakte voor AZ
Vraag 7: Eerste letter van de achternaam van de speler die deze speelronde een assist op Danny Holla gaf

Het antwoord van vorige week was: Litmanen (Geraden door Stefan Meijerink)

Bonusvraag
Deze week oefent het Nederlands Elftal tegen België. Namens Nederland maakten twee spelers in totaal dertien doelpunten tegen de Belgen. Leen Vente is één van de twee. Wie is de andere?

Het antwoord van vorige week was: DFC (Geraden door Jacob Stenekes)

Voorspelling
Zaterdag 18 augustus is Feyenoord in de eerste thuiswedstrijd gastheer van SC Heerenveen in De Kuip. Wat wordt de uitslag van dit duel?

Ajax en AZ speelden deze speelronde 2-2.  (Geen winnaars)

Uitleg:
Elke speelronde is de rebus opgebouwd uit drie elementen:
- Element 1: De rebus. Na het beantwoorden van enkele vragen verdient u enkele letters. Met deze letters kunt u een naam vormen van een grote speler uit de historie van de Eredivisie. Stuurt u deze als eerste in dan krijgt u hiervoor één punt.
- Element 2: De bonusvraag. Elke week valt er een punt te verdienen na het beantwoorden van de bonusvraag. Stuurt u het goede antwoord als eerste in, dan krijgt u wederom een punt.
- Element 3: De voorspelling. Voorspel de uitslag van de belangrijkste wedstrijd die voor de volgende speelronde op het programma staat. De winnaar, of een gelijkspel, goed hebben levert 1 punt op. De uitslag goed hebben levert een extra punt op. In totaal vallen er dus twee punten te verdienen. Voor iedereen, je hoeft hier natuurlijk niet de eerste te zijn.
- Alleen antwoorden ingestuurd onder aan dit bericht doen mee voor de punten (Druk op 'opmerkingen'. Mailen naar hendriekiers1@hotmail.com kan ook.

9 opmerkingen:

Stefan zei

Bonusvraag: Patrick Kluivert

Hendrie zei

Helaas Stefan. Niet goed.....

jacob stenekes zei

Kiprich

jacob stenekes zei

Kiprich

jacob stenekes zei

Bonus Wim lagendaal

jacob stenekes zei

Uitslag 2-1

leander van ijk zei

bonusvraag: Bakhuys

leander van ijk zei

bonusvraag: Bakhuys

Hendrie zei

Punt voor Jacob (Kiprich) en voor Leander (Bakhuys). Japie is de nieuwe koploper!!