zondag 22 juli 2012

It's London Calling! Meer dan ooit.....

Voor het eerst in mijn leven probeerde ik de Tour eens echte volgen. Eerlijk is eerlijk, hoewel ik het soms nog niet helemaal snap, ik vond het erg leuk. Wat mij wel opviel is dat de Nederlanders in de Tour een veel betere mentaliteit hebben als de voetballers, maar ze in essentie hetzelfde deden. Toen er geen eer meer te behalen viel, liepen ze weg. Minachting van het publiek.

Triest, omdat Sanchez, Spanjaard en teamgenoot van vele Nederlanders bij de raboploeg, wel liet zien hoe het ook kan. En daar ligt volgens mij de reden dat Spanjaarden over het algemeen wel de prijzen binnen slepen. Overigens is een gebroken heup of gescheurde mild uiteraard wel een goede reden om uit de Tour te stappen, laat daar geen misverstanden over bestaan.

De Rabo-renners bereikten in elk geval één ding. Het Nederlands Elftal was geen gespeksstof meer na de aftocht van de Nederlandse renners. Het was meer een bevestiging: Nederland ontbeert de topsportmentaliteit.


Hopelijk laten we de komende weken, op het podium waar meedoen belangrijker is al winnen, zien dat we toch nog meetellen. Laat het laatste deel van de Grote 4 (EK, Wimbledon, Tour de France en Olympische Spelen) maar komen en onze eer redden. It's London Calling! Meer dan ooit......

1 opmerking:

Que2 zei

Ik heb er nog niks van gezien ,
ben net terug van vakantie,
geef er eerlijk gezegd ook niet zoveel om,sorry.
nog ff dan begint de voetbal weer ;-))

niks gestolen bij me hoor tijdens de vakantie ;-))

jullie ook een fijne vakantie,
gr que.