zaterdag 12 mei 2012

EK-Voorpret: Panini Voetbalplaatjes

Waarschijnlijk was het eerste album dat ik meedeed in 1994 of 1995. In elk geval speelde Ronaldo nog bij PSV. Nooit kreeg ik een album vol en had handelen zat er toen in elk geval nog niet in, want volgens mij heb ik aardig wat plaatjes ingeruild voor een exemplaar dat volgens een klasgenoot 'zeldzaam' was. In 2006 pikte ik het nog een keer op in de aanloop naar het Wereldkampioenschap, maar ook dat album ligt nog halfvol in de kast. Gisteren na een reportage van VI was ik weer verkocht. Deze keer moet het album vol. De eerste plaatjes zijn geplakt in het Paninivoetbalplaatjesalbum van Euro 2012.


Daar is hij dan. Het album voor 2012. Het eerste album dat ik vol moet gaan krijgen.Al snel rolde de grote held van het EK uit één van de zakjes. De eerste topper is binnen. In actiefoto nog wel! Misschien is hij wel zeldzaam. Zit mij nu al vast te bedenken hoeveel spelers van pak 'm beet Ierland ik hiervoor kan gaan vragen. In elk geval heb ik hem snel in het boek geplakt en hopelijk gaat op het EK zelf het boek voor hem snel dicht......En ook de Eredivisie is alvast vertegenwoordigt in mijn album. De Deense AZ-speler Christian Poulsen. Ook voor hem geld dat als tegenstander van Nederland het boek heel snel dicht mag deze zomer. Dat durf ik met een gerust hard te zeggen. Mijn Deense schoonfamilie houdt toch niet zo heel erg van voetbal.....
En daar is dan ook de eerste Nederlandse aanwinst. Ajacied Gregory van der Wiel rolde uit het laatste zakje van de vijf. Blijkbaar geeft het extra druk om een Oranjeklant in te plakken. Hij is een beetje scheef gegaan. Hopelijk geen voorbode voor aankomende zomer.


En het eerste dubbele plaatje is ook een feit. De Zweedse Daniel Majstorovic (Ex-FC Twente) heeft deze eer. Ze zaten heel slordig samen in hetzelfde zakje. De vakantiekracht die de zakjes vult had de avond vooraf zeker te diep in het glaasje gekeken. Hoe dan ook, het onderhandelen kan starten. Wie biedt?
Panini heeft in het boek verder ruimt gemaakt voor landenlogo's (Polen heb ik reeds in de pocket), de speelstadions en winnende selecties uit het verleden. Zo kan het Nederlands Elftal van 1988 ook ingeplakt worden. Deze zat er helaas nog niet bij. Wel heb ik Spanje van 1964 al compleet. Ik ben net begonnen, maar zit er al weer helemaal in. Weer een stukje voorpret! Nog 28 dagen........

Geen opmerkingen: