zondag 5 februari 2012

Je zou maar Ajacied zijn op dit moment....

Het waren in elk geval welkome verzachtende omstandigheden afgelopen voorjaar in mei 2011. Ajax werd voor het eerst sinds jaren kampioen en na zeven magere jaren schreef ik Ajax weer even de welbekende zeven vette jaren toe. Eindelijk weer voetbalfeestjes zondagmiddag om half drie en elk voorjaar minimaal één feest bij het winnen van een schaal of een beker. Bij de laatste zestien van de Champions League weer eerder regel dan uitzondering. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste!

Enkele maanden verder is alles anders. De gemiddelde Ajacied schaamt zich alleen al kapot over de bestuurlijke crisis, waarbij-van-alles-en-iedereen-waar-je-nog-nooit-van-gehoord hebt met elkaar al rollebollend over straat op de vuist gaat. Daarnaast is er nog het geneuzel rondom Mounir El Hamdaoui. Beide partijen dachten van elkaar verlost te zijn, maar door een schimmig steekspel waarbij minimaal één van de twee partijen liegt balt de peperdure Marokkaanse spits nog altijd mee in Ajax 2.

"Je zal er potjandosie bijgeweest zijn en in de vrieskou het treurige toneelspel hebben moeten aanschouwen. Nee, als Ajacied is het even niet makkelijk."

Voor de supporter zou dit alles te verkroppen zijn als het eerste elftal naar behoren presteert. Maar de supporter moet gewoon aanzien dat niemendalletje Lorenzo Ebecilio prestaties op de mat legt die voor HTC 3 nog onder de maat zouden zijn. Vervolgens durft hij ook nog een opvallend kapsel te nemen. Nederigheid zou meer op zijn plek zijn.

Juichen deden we in 2012 nog niet. De hoop op een hoofdprijs is eigenlijk min of meer vergaan. De afgelopen jaren was er als de landstitel uit zicht was altijd nog hoop op de KNVB-Beker, maar AZ heeft dit vangnet onder Ajax in januari al onder Ajax vrije val verwijderd. Met Manchester United als eerste tegenstander lijkt allen de volgende ronde van de Europa League al een utopie en de landstitel... Ach ja.. de landstitel....

Sinds vorige week kunnen we zelfs niet meer lachen naar onze rivalen in Rotterdam. Sinds deze week al helemaal niet meer. Getuige de ranglijst. Zelfs dat voordeeltje wordt ons op dit moment ontnomen.

En dus hoop je na dat een lange week van hard werken, vroeg de auto in, auto uit, voorruit krabben en naar kantoor rijden een beloning krijgt. Dat die week van hard werken op zondag een positief einde kent in de vorm van een zege op FC Utrecht. En dan ga je er even goed voor zitten en krijg je met 0-2 klop in de eigen Arena van de nummer 15 van de competitie. Je zal er potjandosie bijgeweest zijn en in de vrieskou het treurige toneelspel hebben moeten aanschouwen. Nee, als Ajacied is het even niet makkelijk.

Voor de grap zeg ik wel eens dat FC Zwolle weinig te zoeken heeft in de Eredivisie volgend seizoen. Na het aanschouwen van de wedstrijd afgelopen middag ben ik tot de conclusie gekomen dat FC Zwolle volgend seizoen minimaal één ploeg onder zich zou moeten kunnen houden....
Geen opmerkingen: