donderdag 15 september 2011

Avonturen in de Amsterdam Arena: Zweedse Vrienden en Meevallers

'Ja hoor, gewoon halen!', zei iedereen toen ik voorstelde kaartjes te halen voor de Champions League campagne van Ajax. 'Zoveel mogelijk. Er zijn altijd wel mensen die meewillen.' Met Gerdie als reserve besloot ik 4 passe partouts te halen. Dus voor elke wedstrijd vier kaartjes. Dure grap en inderdaad: Een aflosser moest ingehuurd worden voor Gerdie haar vader en voor het vierde kaartje moest ik echt even zoeken. Maar geen stoeltje bleef onbenut.


Ajax tegen Olympique Lyon in september 2011
Goede grap
Het is een klassieker, maar toch. Aan het einde van de werkdag besloot ik Gerdie maar even te bellen of ze al onderweg was. Haar vader nam haar mee vanuit Zwolle en ik was al in Amsterdam natuurlijk. Alles liep op schema (op zich al een hele prestatie) en dus werd het tijd voor een 'ontspannen' grapje. 'Ger, jij hebt de kaartjes mee, toch?' Geschrokken: 'NEE, natuurlijk niet. Die had jij vanochtend toch al meegenomen?' Gelukkig voor mij kon ik mijn lach niet inhouden. Iedereen van jullie die Gerdie wel eens boos heeft zien kijken. Ik heb het niet gezien, maar je kan je misschien indenken dat Gerdie niet zo vrolijk keek. Gelukkig was ze niet zo lang boos.

Zweedse vrienden
Vak 118. Natuurlijk wist ik precies welke ingang van het stadion we moesten nemen en uiteraard stonden we juist daarom drie keer bij de verkeerde ingang. Uiteindelijk vonden we het toch en op tijd, ook dat. Al snel kwamen er gezellig wat Zweden naast ons zitten. Ze hielden Gerdie haar vader aan de praat en vroegen ons waar de naam Ajax voor stond. Brandblussers? Al Je Anonieme Xylofonen? Een Griekse God? Dat zal hem wel zijn dan. Een hele historie met Zeus, Heracles en Achilles. Lekker belangrijk! Winnen vandaag. En niet slap ouwehoeren. Onderin gebeurde er ook wat leuks. Bij corner 738 (het kan er nooit ver naast gezeten hebben) begonnen twee imbecielen te schreeuwen naar Kim Källstrom. Speler van Lyon, toevallig weer een Zweed en voornemens een corner te schieten. Blijkbaar kwamen ze boven het geroezemoes van het stadion uit, want Källstrom keek heel even het publiek in naar de jongens. Net toen er een flesje cola voor zijn voeten terecht kwam. Je hoorde hem denken: Ah himmel, vad ar Amsterdam förort?

Meevallers
Net naast, tegen de keeper, in het zijnet. We hebben alles wel gehad, maar geen doelpunten. Kijk je al weken uit naar deze duels en dan krijg je een wedstrijd zonder doelpunten voorgeschoteld. 67 euro en wat centen. Een snelle rekensom leert dan dat je voor elk doelpunt exact 0,00 doelpunten hebt mogen zien per euro. 'Mister, did you say sevenensestig euro?' "Jup!" De Zweden reageerden verrast. Zij moesten 95 eurootjes neertellen voor hetzelfde vak. Da's een mooie besparing. Financiëel een topavond! Ikzelf bespaar ruim 27 euro en Ajax is vier ton rijker. Want, dat krijg je voor een gelijkspel.  Tsja, een beetje verschil moet er blijven. Oh ja, de kans dat Ajax zich nu nog plaatst voor de volgende ronde is met Madrid en Lyon in het vooruitzicht ongeveer 1%. Toch hebben we nu al zin Dinamo Zagreb in november!

P.S. Wie persoon nummer vier was? Marcel natuurlijk! Al heeft hij geen geld bespaard. Hij liep 10 minuten voor de rust het stadion uit (om sigaretten te halen) kwam terug en 10 minuten voor het eindsignaal vertrok hij weer (om een tram te halen)

Geen opmerkingen: