zaterdag 23 juli 2011

Olympiastadion Berlijn

Eindelijk. Nadat de memorycard met de foto's enkele weken in de televisie van mijn ouders moest vertoeven (verkeerde gleufje, kan gebeuren) heb ik ze weer terug. Ik kan ze moeilijk allemaal erop zetten, maar wel even een kort verslag van het bezoek aan het Olympisch Stadion.


Het Olympiastadion in Berlijn


Dit is hem dan. Het Olympiastadion in Berlijn. Geopend op 1936 op 1 augustus. Tegenwoordig heeft het stadion een capaciteit van meer van 74.000 zitplaatsen. De vaste bespeler is de Berlijnse voetbalclub Hertha BSC. Een rondleiding kost nog geen 10 euro en was dus de moeite waard.


Hier sta ik dan in het Olympisch Stadion van Berlijn

Nee, dit is niet de nieuwe balvaste spits van Hertha. Dit is iemand die wel even verenigd wilden worden met het uitzicht dat je hebt vanaf de tweede ring van de tribunes. Best een mooi gezicht, vonden wij.

Dit uitzicht moet Adolf Hitler hebben gehad toen de Olympische Spelen in 1936 geopend werden

Dit uitzicht moet Adolf Hitler ongeveer gehad hebben toen de Olympische Spelen in 1936 geopend werden. Na de Tweede Wereldoorlog werd deze tribune compleet ontnazificieert. Uit angst dat het een bedevaartsoord zou worden voor nazi's. Het is de tribune waar enkel de genodigden van de club of van de Duitse bond mogen zitten. Tijdens het WK 2006 juichte Angela Merkel vanaf de tweede stoel van links vooraan Die Mannschaft naar de halve finale.


De plek waar de Olympische fakkel heeft gebrand in Berlijn


De plek waar de Olympische fakkel heeft gebrand is hier zichtbaar. Daarnaast zijn er twee klokken te zien. Links geeft de klok de normale tijd weer. Rechts zien we de stopwatch die gebruikt werd voor de tijdwaarneming tijdens de Olympische Spelen.Een heerlijk bad in de kleedkamers van het Olympisch Stadion in Berlijn

De kleedkamers waren op zichzelf niet veel bijzonders. Het bad daarentegen verwacht ik voorlopig nog niet in te liggen bij HTC 3!

Geen opmerkingen: